Actualizat la 13.11.2015 ora 21:52

Ziua Culturii Naționale,

ziua marelui poet român Mihai Eminescu

Ziua de 15 Ianuarie aduce în inimile noastre, a românilor, prilej de bucurie, deoarece nu ne este dat zilnic, să comemoram un poet atât de îndrăgit de adulti şi copii deopotrivă. Versurile alese şi cuvintele simple ale poetului, fac ca totul să capete sens: natura este mai uşor de inţeles, sentimentele mai comprehensibile şi, dorinţa de a trăi în comuniune cu aproapele, mai intense.

Cu aceste gânduri am pornit şi noi la drum în acest proiect dedicate marelui poet Mihai Eminescu. Juniorii clasei a II-a din cadrul Şcolii Gimnaziale “ I. Gervescu” din Săvineşti, au pregătit cu nerăbdare materiale, poezii şi informaţii care ne-au încântat.

Ora de Comunicare în Limba Română a început cu o surpriză din partea lor, deoarece au aşteptat cadrul didactic, recitând poezia “ Somnoroase păsărele”, operă eminesciană, dedicată universului ludic al copiilor şi nu numai.

Am recitat poezii emblematice, am audiat basme pline de învăţături şi am ascultat romanţe interpretate de artişti demult apuşi. La sfârşitul activităţii cei care au participat cu interes au fost apreciaţi cu diplome, care purtau chipul poetului celebrat astăzi.

sc1 sc4sc66

Go to top