Actualizat la 13.11.2015 ora 21:52

PARTENERIAT EDUCATIONAL "FOLCLORUL, CARTEA DE

IDENTITATE A NEAMULUI"

 

1. Prezentare proiect

Nr. crt

Denumire proiect

Prezentare proiect

1

Folclorul, cartea de identitate a neamului

Vizualizeaza

2. Activitati proiect

In data de 03.03.2014, elevii implicati in proiectul educational judetean ,, Folclorul, carte de identitate a neamului” au desfasurat activitatea ,, Costumul popular romanesc”.

Elevii au vizionat un material power-point, despre costumul popular romanesc,au realizat pliante si desene, iar colega lor Denisa Popa a interpretat melodii din repertoriul popular.

Pornind de la credinţa că tradiţiile populare româneşti rămân tezaurul nostru cel mai de preţ şi trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor şi a oamenilor, Şcoala Gimnazială „I.Gervescu” Săvineşti a iniţiat un parteneriat educaţional pe acestă temă intitulat „Folclorul, cartea de identitate a neamului”, având ca partener Şcoala Gimnazială „Nicolae Buleu” Mărgineni.

Prima activitate din acest proiect, denumită „La gura sobei”, a fost găzduită de Şcoala Gimnazială „Nicolae Buleu” Mărgineni şi s-a desfăşurat la Muzeul Satului din localitate.
La acestă activitate au participat cadrele didactice şi elevii implicaţi în proiect, coordonaţi de conducerile celor două şcoli, reprezentate de prof. Ana Vasiliu, director Şcoala Gimnazială „I.Gervescu” Săvineşti şi prof. Valeriu Socol, director adjunct la aceeaşi şcoală, respectiv Prof. Dorina Scurtu, director la Şcoala Gimnazială „Nicolae Buleu” Mărgineni.

Elevii celor două şcoli partenere au prezentat o şezătoare şi un program artistic cu cântece şi jocuri populare româneşti.

La sfărşitul activităţii, elevii clasei a VI-a A de la Şcoala Gimnazială „I.Gervescu” Săvineşti, coordonaţi de prof. Oana Podaru, au oferit pachete cu cadouri unor copii mai puţin favorizaţi de soartă, elevi ai Şcolii Gimnaziale “Nicolae Buleu “ Mărgineni.

Scoala Gimnaziala ,,I.Gervescu” Savinesti in data de 18.XII.2013 a gazduit activitate din cadrul proiectului educational judetean ,, Folclorul, cartea de identitate a neamului” . Aceasta activitate s-a intitulat ,, Sarbatorile de iarna la romani”, fiind coordonata de catre profesor Oana Podaru si a constat in confectionarea de ornamente pentru pomul de Craciun, impodobirea bradului, program artistic, obiceiuri si traditii de Craciun, care au fost scoase in evidenta de elevii din Savinesti si Margineni care sunt parteneri in acest proiect.


Go to top