Actualizat la 13.11.2015 ora 21:52

Sub deviza Citius, Altius, Fortius” pe parcursul anului școlar 2019 – 2020, la Școala Gimnazială ”I.Gervescu” Săvinești au fost planificate și desfășurate campionate din mai multe jocuri sportive, după cum urmează:

            1. SAH (fete și băieți).

            În luna decembrie 2019 a avut loc Campionatul de șah (fete și băieți), la care au participat elevii din ciclul primar și gimnazial.

            În urma jocurilor disputate, rezultatele au fost următoarele:

                        - la categoria de vârstă 9–11 ani, au obținut locul I elevii Ana Maria Răducu și Petrișor Huian, din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Nr.1.

tas

            - la categoria de vârstă 12–14 ani, au obținut locul I elevii Ioana Țăndărel, din clasa a VII-a și Giuseppe Milioni, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu”.

tasss

2. TENIS DE MASĂ ( fete și băieți)

            Pe parcursul lunii ianuarie 2019 s-au desfășurat campionatele de tenis de masă, fete și băieți, competiții la care au participat atât elevii din ciclul primar, cât și elevii din ciclul gimnazial. Jocurile au fost foarte dinamice, iar la finalul acestora s-au evidențiat următorii elevi:

                        - la categoria de vârstă 9–11 ani, au obținut locul I elevii Mihaela Marghidan și Iustin Bucătaru din clasa a V-a, de la Școala Gimnazială Nr.1.

hasss

la categoria de vârstă 12–14 ani, au obținut locul I elevii Denisa Radu, din clasa a VI-a și Codrin Focșăneanu, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu”.

nsd

            3. HANDBAL (fete)

            Dacă celelalte competiții au avut un real succes, putem spune că jocul de handbal a fost ”regina” competițiilor sportive, prin ambiția și dăruirea de care au dat dovadă echipele participante.

            Jocurile s-au desfășurat în sistem eliminatoriu, iar în finală au ajuns, la categoria 9-11 ani, echipele claselor a III-a și a V-a de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu”. A fost o finală disputată, atât în teren cât și la nivelul galeriilor. Șansele au fost de partea echipei clasei a V-a, care s-a impus categoric la scor și a câștigat locul I. Echipa campioană a fost compusă din următoarele jucătoare: Cătălina Gherghelaș, Teodora Alecsa, Lorena Ciobanu și Ancuța Georgiana.

va

La categoria de vârstă 12-14 ani, surpriza cea mai mare, la care nimeni nu se aștepta, a venit din partea echipei clasei a VI-a de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu”, care s-a impus categoric în fața echipei clasei a VIII-a, de la aceeași școală, adjudecându-și trofeul și binemeritatul loc I. Echipa campioană de la această categorie a avut următoarea componență: Raluca Onu, Denisa Radu, Alexandra Mircea-Mânzățanu, Ana Maria Ancuța și Ingrid Avasilcâi.

 nsa

4. HANDBAL (băieți)           

            Miercuri, 04.03.2020, a avut loc campionatul de handbal băieți, competitiție la care au participat atât elevii din clasele primare cât și elevii de gimnaziu.

            Este de menționat faptul că jocurile băieților au fost mult mai disputate decât cele ale fetelor.

            La cetegoria de vârstă 9-11 ani, au ajuns în finală echipa clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu” și echipa clasei a V-a de la Școala Gimnazială nr.1. Finala s-a încheiat cu surprinzătoarea victorie a echipei clasei a IV-a, formată din următorii jucători: Raul Racaru, Tomasso Atudosiei, Denis Oprea, Sabin Marin, Fernando Blaga, Ianis Bicajanu și Răzvan Macovei.

sfas

La categoria de vârstă 12-14 ani, s-a impus fără probleme echipa clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”I.Gervescu” în fața echipei clasei a VI-a, de la aceeași școală. Echipa campioană a fost formată din următorii elevi: Codrin Focșăneanu, Andrei Dima, Tudor Horciu și Răzvan Nuțu.

nshdas

Go to top