Actualizat la 13.11.2015 ora 21:52

Vezi -  Copii vor un mediu curat

 

2020 1

Campania „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

1-19 Noiembrie 2020

Ca în fiecare an, Școala Gimnazială „I. Gervescu” Săvinești a marcat această campanie cu activități diverse. La nivelurile primar și gimnazial, fiecare diriginte/învățător a organizat o activitate extrașcolară pe platforma Microsoft TEAMS.

Situația epidemiologică a dus la organizarea activităților extrașcolare în mediul online, însă nu a oprit elevii și profesorii să realizeze activități reușite, care dovedesc creativitatea și perseverența acestora.

La Clasa Pregătitoare A, coordonată de prof. înv. primar Gavril Mihaela, elevii au discutat despre Campania internațională împotriva violenței în cadrul activității intitulate „Lanțul prieteniei”. Doamna învățătoare a explicat conceptul de violență pe înțelesul copiilor, aceștia pregătind lucrări deosebite.

2112

La Clasa Pregătitoare B (Dumbrava Vale), coordonată de înv. Dunăre Lorena, elevii au avut în prim-plan oprirea violenței, tema fiind „Violența în școli poate fi prevenită”. Ei au realizat desene și au învățat că violența sub orice formă nu este benefică pentru nimeni. Ei au un mesaj de încurajare: „Dragi oameni, noi spunem stop violenței și voi trebuie să faceți la fel!”

31

La clasa I A, sub îndrumarea doamnei prof. înv. primar Mărgărit Oana, elevii au purtat discuții libere referitoare la manifestarea unor comportamente normale, indiferent de situația în care se află. Ei au spus că trebuie să vorbim frumos mereu, să nu ne jignim, să evităm conflictele verbale, dar mai ales pe cele fizice. Motto-ul activității a fost formulat „Lumea este mai frumoasă atunci când suntem buni.”

777.png

La clasa I B, doamna învățătoare Crăciun Mihaela a organizat activitatea „Stop violenței!”, având ca scopuri prevenirea și combaterea violenței și a comportamentelor nesănătoase în mediul școlar, precum și oferirea de alternative educaționale pentru pretrecerea timpului liber de către elevi. Au avut loc discuții, explicându-se noțiunea de agresivitate/violență, formele de violență, citate despre violență, rolul comunicării în rezolvarea conflictelor, rezolvarea unor situații conflictuale. Au fost utilizate: jocul Cuvântul magic, lectura Rugăciunea copilului violent, iar elevii au creat desene pe această temă.

 99.png

La clasa a II-a A, doamna prof. înv. primar Chiorbeja Alina le-a citit elevilor povestea terapeutică "Girafa și prietenia" și a discutat cu aceștia conținutul acesteia. Împreună au discutat despre caracteristicile prieteniei, iar în final au fost trecute în revistă concluziile referitoare la continutul activității. Pe parcursul discuțiilor, doamna învățătoare a recurs la paralela dintre latura pozitivă a prieteniei, care presupune o bună înțelegere, și acțiunile care emerg spre neînțelegere și violență.

 

    7878.png

 

La clasa a II-a B, coordonată de doamna institutor Pintilescu Petruța, elevii au urmărit o prezentare PPT intitulată „Spunem NU violenței!”, urmată de o dezbatere pe marginea prezentării, proverbe și zicători despre temă și desene realizate de elevi.

poz1.png

Elevii de la clasa a IV-a A, prof. înv. primar Iftimia Cristina, au vizionat un filmuleț despre violența în școli, au discutat pe baza lui, apoi au făcut desene. Obiectivele activității au fost cunoașterea formelor de manifestare a violenței și promovarea activităților de mediere și soluționare pozitivă a conflictelor atât la școală cât și în afara ei.

isj.png

 

La clasa a V-a A, diriginte prof. Pisaltu Bianca, elevii au participat la activitatea extrașcolară STOP VIOLENȚA prin vizionarea a două filmulețe despre STOP BULLYING și HOW TO STOP A BULLY. Pe baza celor două filmulețe au avut loc discuții despre cum putem opri violența din școala noastră, copiii realizând și desene.

gt6.png

nasdjfkl.png

ju88.png

njsu88.png

Întocmit,

Consilier educativ Curbăt Alexandra

Go to top